Inspiratie

"..., het uiteindelijke doel van innovatie blijft het creëren van ‘happy customers’." - Elroy Bongers

Inspiratie

"..., het uiteindelijke doel van innovatie blijft het creëren van ‘happy customers’." - Elroy Bongers

next arrow
previous arrow
Elroy Bongers, Global Innovation Director Dunlop Protective Footwear

Elroy Bongers: Innovatie vraagt om anders denken

Elroy Bongers is Innovation Director en betrokken als externe expert bij de EFBQ Expert Community. Dit is een flexibele schil van experts in verschillende vakgebieden en branches. Deze Expert Community bestaat uit directie- en mt-leden van bedrijven die geen deel uitmaken van de EFBQ Benchmark Group, maar die wel kennis en ervaring willen en kunnen uitwisselen met EFBQ deelnemers of andere leden van de Expert Community.

Met de functie van Global Innovation Director bij een wereldwijde marktleider in protective footwear was Elroy Bongers aanwezig als Innovatie Expert bij de laatste Business Benchmark Meeting Innovation. ,,Innovatie is voor mij het succesvol tot stand laten komen van oplossingen voor klanten. De manier waarop die oplossingen tot stand komen is een innovatieproces van creativiteit, inventiviteit, inspiratie en focus”, aldus Elroy Bongers.

Happy customers

Als kind wilde Elroy Bongers uitvinder worden: ,,Willie Wortel was mijn held. Als klein jongetje verzamelde in spulletjes uit de buurt en zat ik urenlang buiten op een kleedje te knutselen. De keuze om Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft te gaan studeren was dan ook al vroeg gemaakt en uiteindelijk heb ik in innovatie echt mijn roeping gevonden. Alhoewel ik een techneut ben en blijf, ben ik steeds meer gepassioneerd geraakt over strategie en innovatie management. Hoe leuk het ook is om te knutselen, uiteindelijk wil ik een positieve impact hebben op de levens van mensen. Het inzetten van vernieuwende technologieën en proposities is het middel, het uiteindelijke doel van innovatie blijft het creëren van ‘happy customers’.”

Drive om te vernieuwen

De enorme drive om te blijven vernieuwen is kenmerkend voor de werkwijze van Elroy Bongers. ,,Ik stel mezelf regelmatig de vraag hoe ik me als professional en als persoon kan blijven vernieuwen. Als Innovator wil je je vermogen tot vernieuwing ook blijven vernieuwen.” Continu vernieuwen blijft dan ook altijd een uitdaging. ”Heb ik wel genoeg positieve impact op de wereld? Naast product innovatie is Elroy actief in digitale innovatie (IoT/Smart) en circulariteit, maar ook als zelfstandige innovatie consultant en startup founder.

Inspiratie

Op de vraag wie of wat Elroy inspireert komt er geen specifiek persoon naar voren. ,,Ik geloof dat ik niet zo vatbaar ben voor persoonsverheerlijking, ik ben absoluut fan van mensen met visie en die daar ook volledig voor gaan, maar vaak zijn het net zulke gebrekkige mensen als jij en ik. Wat me echt inspireert is mensen met verschillende achtergronden en skills bij elkaar brengen en samen iets bereiken dat geen van allen individueel had gekund. Die gezamenlijke creatie en creativiteit heeft altijd iets magisch, je voelt het als een samenwerking echt werkt en er grootse dingen staan te gebeuren. Dat proces is enorm inspirerend.”

EFBQ

De business benchmark inspireert om individueel en als team uit te blinken.
Lees meer

Dé benchmark

Business kwalificatie betekent de juiste dingen doen met focus op waarde creatie voor de organisatie. Lees meer

Quickscan

Ontwikkelt en borgt u uw onderscheidend ondernemerschap voldoende? Neem contact op of vul de quickscan in.