Historie

"Inspireren om uit te blinken"

Historie

"Inspireren om uit te blinken"

next arrow
previous arrow

Historie

Halverwege de jaren tachtig ontstond bij het management van middelgrote en kleine ondernemingen in toenemende mate behoefte aan inzicht in het feitelijk functioneren van het management. Daarnaast wilde men zich gereed maken voor een Europa zonder grenzen.

Een aantal toonaangevende bedrijven in Nederland heeft toen het initiatief genomen een gestandaardiseerde managementtoetsing te laten ontwikkelen. Voor het opstellen van een programma van eisen werd onder leiding van prof. dr. P.M. van Kempen een werkgroep samengesteld. Aan deze werkgroep namen adviseurs deel van KPMG, Berenschot en Coopers & Lybrand. Het resultaat was een complete classificatiestandaard (EC-Standard ® - European Classification Standard).

Na enkele samenkomsten werd het de ondernemers en managers duidelijk dat zij gezamenlijk meer kennis, kunde en praktische ervaring in huis hadden dan de consultancybureaus. Zij besloten te stoppen met de consultants en de inzichten, kennis en ervaringen rechtstreeks met elkaar te delen en elkaar te helpen met best-practice voorbeelden. Zij richten daartoe in 1992 de European Foundation for Business Qualification op, met dezelfde ondersteuning vanuit de Europese Commissie, en daarmee werden de consultants overbodig gemaakt. Inmiddels is het een groep van 100 ondernemingen geworden die allen in Nederland zijn gevestigd.

Lees verder:

EFBQ

De business benchmark inspireert om individueel en als team uit te blinken.
Lees meer

Dé benchmark

Business kwalificatie betekent de juiste dingen doen met focus op waarde creatie voor de organisatie. Lees meer

Quickscan

Ontwikkelt en borgt u uw onderscheidend ondernemerschap voldoende? Neem contact op of vul de quickscan in.