Kasteel

"Inspireren om uit te blinken"

Kasteel

"Inspireren om uit te blinken"

next arrow
previous arrow

Over de EFBQ

De European Foundation for Business Qualification (EFBQ) hanteert een uniek kwalificatie concept voor continue verbetering in een business benchmark met directie- en managementteams van maximaal 100 geselecteerde bedrijven uit verschillende branches. De business benchmark inspireert alle leden van het management om individueel en als team uit te blinken. Er wordt exclusiviteit geboden aan een deelnemer per branche.

Deelnemers zijn ambitieuze organisaties, die geloven dat groei voortkomt uit het delen van inzicht, kennis en ervaringen. Door zich te benchmarken herkennen deze bedrijven waar ze al in uitblinken en waar eventuele verbeterpunten liggen. Het ijkpunt van de EFBQ is niet een minimumnorm of een gemiddelde, maar zijn best practices. Dit zijn actuele en gerealiseerde business cases binnen de business benchmark groep.

De EFBQ kwalificeert onderscheidend ondernemerschap. Onderscheidend ondernemerschap kent vele varianten, maar gaat er in essentie om dat men niet alleen ‘de dingen juist’ doet, maar ook en vóóral ‘de juiste dingen’ doet, met de focus op continuïteit, resultaat en waarde creatie.

Onderscheidend ondernemerschap uit zich in de praktijk bij directie- en managementteams die weten wat ze willen en dit óók kunnen realiseren. Een échte ondernemer pur sang volgt van nature bepaalde denk- en handelingspatronen die de organisatie laten groeien en uitblinken. Het kost hem geen enkele moeite om de juiste beslissingen te nemen, hij voelt precies aan welke kant het op gaat en enthousiasmeert zijn team om in de juiste richting mee te bewegen. Een ondernemer doet dit instinctief en zal niet altijd weten te vatten waarom hij of zij precies deze stappen zet en in welke volgorde. De EFBQ is ontstaan uit fundamenteel onderzoek naar dit intuïtieve ondernemerschap, om daarmee succesvolle van minder succesvolle bedrijven te kunnen onderscheiden. Lees meer over onze geschiedenis.

Het resultaat is een complete classificatiestandaard met ruim 800 overwegingen, die deelnemers als leidraad kunnen gebruiken op hun pad naar het kwalificeren voor onderscheidend ondernemerschap. Deze overwegingen vormen de basis van de unieke Business Qualification Standard®, die continue wordt verrijkt en aangescherpt door het Business Benchmark Centre, met best practices vanuit de business benchmark groep en de expert community.

Lees verder:

Personalia

Geert KuperusGeert Kuperus
Voorzitter Raad van Bestuur
Keje I.M. MolenaarKeje I.M. Molenaar
Lid Raad van Bestuur
Gerrit SchipperGerrit Schipper
Lid Raad van Bestuur

EFBQ

De business benchmark inspireert om individueel en als team uit te blinken.
Lees meer

Dé benchmark

Business kwalificatie betekent de juiste dingen doen met focus op waarde creatie voor de organisatie. Lees meer

Quickscan

Ontwikkelt en borgt u uw onderscheidend ondernemerschap voldoende? Neem contact op of vul de quickscan in.