Inspiratie

"Maak de stap van Industry naar Smart Industry"

Inspiratie

"Maak de stap van Industry naar Smart Industry"

next arrow
previous arrow

Van Industry naar Smart Industry

Met Smart Industry, ofwel Industry 4.0,  je bedrijfsvoering optimaliseren. Dit is de droom en tegelijkertijd het toekomstperspectief voor veel bedrijven. Op 21 november nam EFBQ een groep enthousiaste en vooruitstrevende managers mee naar het Innovation Experience Center van T-Systems in Utrecht voor de Business Benchmark Meeting Innovatie. Onder begeleiding van experts werden meer dan 20 praktijkvoorbeelden van innovatie met nieuwe technologieën getoond. En het verhaal erachter verteld. Kortom: een tour door de toekomst van het bedrijfsleven.

Visie op digitaliseringsstrategie

T-Systems is ICT dienstverlener voor de zakelijke markt en onderdeel van Deutsche Telecom, waar ook T-Mobile Nederland onderdeel van uit maakt. Begin dit jaar verhuisde T-Systems naar hun nieuwe hoofdkantoor in Utrecht. Daar is ook het Innovation Experience Center gevestigd. Sake Algra, Managing Director, gaf de ondernemers die met EFBQ waren meegekomen niet alleen een warm welkom, maar ook in het kort zijn visie op innovatie en automatisering. In dit blog lees je meer over de visie van Sake Algra op digitaliseringsstrategie.

Slimme toepassingen met innovatieve technologie

Gert-Jan Bruinsma, Marketing & Innovation Center Manager en Martin van der Pol, CTO IoT & Innovations namen na de introductie de aanwezigen mee voor een rondleiding door het Innovation Experience Center. Aan de hand van de praktijkvoorbeelden wil T-Systems bedrijven inspireren met slimme toepassingen van innovatieve technologieën zoals Internet of Things en 5G. Dat doel is zeker behaald tijdens deze Business Benchmark Meeting over Innovatie. Van ‘connected mountainbike’ met geïntegreerde eSim kaart die je fiets connect met je smartphone tot aan ‘smart home’ waar een slimme boiler leert om slimmer om te gaan met de toenemende druk op het energiegrid. Een oplossing waarvan zowel de energieleverancier als de consument profiteert. Ook het ‘connected Greenhouse’ trok de aandacht van de ondernemers. Het integreren van sensoren en Blockchain met je backoffice en de nieuwste SAP Technologieën om enerzijds je productie te optimaliseren en de voedselketen transparanter te maken voor de consument.

EFBQ Business Benchmark Meeting bijwonen?

Vol inspiratie discussieerden de aanwezigen over de mogelijke toepassingen en ontwikkelingen binnen hun eigen organisatie en branche. Bij EFBQ mag slechts één vertegenwoordiger per branche deelnemen, zodat iedere aanwezige vrijuit kan pitchen en de andere ondernemers als adviesraad kan inzetten. Interesse om een Business Benchmark Meeting bij te wonen? Neem contact op voor meer informatie.

EFBQ

De business benchmark inspireert om individueel en als team uit te blinken.
Lees meer

Dé benchmark

Business kwalificatie betekent de juiste dingen doen met focus op waarde creatie voor de organisatie. Lees meer

Quickscan

Ontwikkelt en borgt u uw onderscheidend ondernemerschap voldoende? Neem contact op of vul de quickscan in.